1

2

Општина Велес

Години Донатор Донации Износ
2016 Пакомак Вага палетар N/A
2017 Пакомак

Јапонска амбасада
10 контејнери

Територијалната противпожарна единица од Велес доби противпожарно возило марка "Фолксваген амарок"
N/A

N/A
2018 Пакомак

АД Пивара Скопје

Германска амбасада
20 контејнери

Дониран летниковец

Донација на средното стручно училиште во Велес. Материјали за уредување, училишен мебел и различен рачен и електричен алат за подобра практична настава.
N/A

N/A

40.000 евра
2019 Пакомак


Македонско-германско здружение Киндер хилфе

Дрекселмајер

Асоцијација АЛМА и хуманитарната организација "L`Espoir de I`Orient"
10 пластични жолти контејнери


Општина Велес доби донација во медицинска опрема


Донира санитарно возило за болницата

Донација во медицинска опрема (колички, компјутерска опрема, болничка опрема) од страна на асоцијацијата АЛМА и хуманитарната организација "L`Espoir de I`Orient" во партнерство со Фондацијата "Фокус", општина Велес и хуманитарната организација "House of Hope - Ленче Здравкин"
1.400 евра

40.000 евра

N/A

21.000 евра

Документи од Министерство за Правда за донациите

1. Решение за потврда за донација од јавен интерес во областа на заштита на животната средина (PDF Документ)