1

2

Општина Гостивар

Години Донатор Донации Износ
2016 Германска амбасада Донација за инклузивно училиште, логопедска опрема и печатач N/A
2017 N/A N/A N/A
2018 Унија на турски општини

УСАИД и швајцарска донација

ТИКА
Нов камион за собирање отпадоци за ЈП "Комуналец"


ОУ "Единство" доби два гранта од УСАИД и швајцарска донација за кабинетот по ликовно, биологија, печати и сл.


Донација на две амбулантни возила
N/A

N/A

N/A
2019 Компанија Еагле

N/AИселеник Насир Сулејмани
300 работни униформи

Возило донација во рамките на проект финансиран од ЕУ и имплементиран од УНДП во соработка со Центарот за развој на полошкиот плански регион за долгорочно решавање на проблемот со кучиња бездомници

Донација од 65 кревети со душеци и постелнина за болницата "Др. Ферид Мурат"
N/A

N/AN/A