1

2

Години Донатор Донации Износ
2016 Германска амбасада финансирање на опрема за кабинет по биологија во училиштето "Григор Прличев" 4.794 евра
2017 Шпаркасе банка Потребната медицинска опрема за физикална терапија за Специјалната болница за ортопедија и трауматологија "Св. Еразмо" - Охрид 6.019 евра
2018 Здружение за христијанска помош од Вазмар, Германија

МилкузГрад Скопје

ФФМ

Организација на бајкерите "Бајкер Бруми Хифе" од Германија
Инвалидски колички, кревети, душеци и друга медицинска опрема доби Општата болница во Охрид. Донација доби и ОУ "Св. Климент Охридски". Училишни табли, прожектори, столчиња и маси

Десет грејни тела од кои пет наменети за социјално загрозени семејства, а останатите за училиштата и две за потребите на објектите на детската градинка "Јасна Ристеска"


Град Скопје донира „Пајак“ на Охрид

Фудбалската федерација на Македонија издвои средства за донација на столчиња и за дел од стадионите во нашава земја. 1700 пластични столчиња за Г.С,,Билјанини извори“

40 шлепери со хуманитарна помош од кои 19 беа дистрибуирани во Босна и Херцеговина, 11 се за Призрен, 10 шлепери во придружба на околу 120 моторџии од германското бајкерско здружение во Охрид. Донацијата се состоеше од болнички кревети, душеци и друг болнички материјал.
N/AN/AN/A

N/A


N/A
2019 Општина Тутлинген-Меринген, Германија

Костал-Охрид
СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид
Влада на Република Бугарија

СОС БАЛКАН МЕДИА
Специјално товарно противпожарно возило


Училиштето Св. Наум Охридски, добива опрема составена од сервер, принтер во боја, систем за бежичен интернет. Специјално амбулатно возило. Донација обезбедена со проект и организациска поддршка "Руски транс" ДОО Охрид и Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни потреби во медиумите СОС-Балканмедиа

На дел од лицата со телесен хендикеп им обезбеди огревно дрво, доставено до нивните домови. Оваа акција е продолжение на акцијата "Топол Дом" кое СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид ја спроведува од 2018 година, кога на граѓани на Охрид им обезбеди грејни тела-Печки на пелет од реномирана компанија "Екошпар" од Охрид, како и пелета за грејната сезона.

Центар за аутизам


На Дневниот центар за деца со попреченост „Зраци“ Охрид им додели Донација- прехрамбени производи и средства за лична и општа хигиена.
N/A


N/A
N/A

N/A


N/A

Донација од Телеком АД Скопје 22.01.2020
- Сума од 286.525 ден материјално добро користен мебел за работните простории во Општина Охрид

Донатори:
Телеком, Костал, Шпаркасе, Руски транс, Милкуз, СОС Балканмедиа
Од нив се наоѓаат јавни набавки само за:


СОС Балканмедиа - 1.957 евра, (01/01/2016-01/01/2020)
Македонски Телеком - 474.544 евра

Документи од Министерство за Правда за донациите

1. Решение за потврда за донација од јавен интерес во областа на комуналиите (PDF Документ)