1

2

Години Донатор Донации Износ
2016 N/A N/A N/A
2017 Лајонс клуб Донација од Лајонс клуб, апарат за во болницата N/A
2018 Филип Морис тутунски комбинат


Германска амбасада


Меѓународните организации „Пламен на Мирот“ од Виена, Суверен болнички ред “Св. Јован од Ерусалим”, Ротари клубот „Прилеп“ од Прилеп и Лајонс клубот „Вардар“ од Скопје.

Донација од жени бизнисменки


Прилепска Пивара

Шведска невладината организација „Од рака на рака“, чии што основачи се Марија и Томас Росенгрен.
СОУ„Ристо Ристевски -Ричко“ за реновирање на две училници

Кабинет по биологија во средното медицинска училиште и индустриска машина за перење во Дом за стари лица

Oд меѓународните организации „Пламен на Мирот“ од Виена Суверен болнички ред “Св. Јован од Ерусалим”, Ротари клубот „Прилеп“ од Прилеп и Лајонс клубот „Вардар“ од Скопје.

Здраствен дом


Донација –автоматска машина за чистење на улици на Општина Прилеп

Прилепската болница „Борка Талески“ доби донација од бројни апарати, за рана дијагностика на повеќе болести.
72.260 евра

11.935 евра

40.000 евра
3.150 евра

N/A

300.000 евра
2019 Витаминка


Пакомак, Шпаркасе банка

ВитаминкаТИКА
Теренско противпожарно возило за ТППЕ Прилеп , товарно моторно возило марка Mitsubishi L200

Детско игралиште од Пакомак и Шпаркасе

Втора донација од Витаминка, навално противпожарно возило, марка DENNIS реализирано во соработка со FIREAID International, Коузон вработување и Општина Прилеп.

Донација амбулантно возило од Турска агенција за развој и соработка ТИКА

N/A


N/A

N/A64.575 евра

Донација од УЕФА за реконструкција на стадионот – 750.000 евра (неисполнето, наместен тендер)

Донатори:
Витаминка, Пакомак, Шпаркасе, Филип Морис тутунски комбинат, Прилепска Пивара.

Од нив јавни набавки има само за :
Витаминка 16.195 евра (од 01/01/2016-2019)