1

2

Години Донатор Донации Износ
2016 Народна Република Кина Кина, преку телекомуникацискиот гигант „Хуавеи“ донира опрема во износ од седум милиони евра за средните училишта во Град Скопје. 7.000.000 евра
2017 Донации од македонски и странски компании „City Tree“ инсталацијата, биолошки филтер на воздухот. Првите две инсталации на „City Tree“ се обезбедени со поддршка од Германската Амбасада во Македонија и донации од македонски и странски компании и вредат 25.000 евра. 25.000 евра
2018 МЕПСО


Прокредит банка


Пивара Скопје


ГДИ ДООЕЛ Скопје


Дирекција за заштита и спасување

Стопанска банка АД – Скопје

Македонски Телеком и Град Скопје

Прилепска Пиварница
Набавка на апарати за прочистување на воздух за средните училишта


189 светилки


Вело-паркинг


Донација 3Д мапа на Град Скопје


Теренско моторно возило


5 станици за поправка на велосипеди преку проектот „Вози право, вози здраво“

Донирани медицински апарати Донацијата е реализирана со пренамена на средствата планирани за дочекот на Нова година

Финансиска помош за Дневниот центар за аутизам во Скопје
48.390 евра

12.370 евра

6.800 евра


72.580 евра

N/A


N/A

10.000 евра

8.064 евра
2019 Настел Доо СкопјеДПТУ Орка холдинг


Пивара Скопје


ЈП Градски паркинг

Пакомак


МЕПСО
Од Настел на ДГТУ Бауер БГ ДОО Скопје средства наменети за реализација на градежни активности за изградна на стационар за кучиња Лајка- Вардариште


Пешачки мост на река Вардар


Два вело паркинзи од Пивара Скопјe


6 електромобили

15 сини и 15 жолти контејнери


Донација од 80 садници и средување на паркот Ибни Пајко
10.000 евра


454.840 евра

11.630 евра

N/A

37.170 евра

N/A
2020 Пакомак ДОО Скопје


Окта АД Скопје
15 контејнери за хартија и 15 контејнери за собирање ПЕТ и лименки


12 тастери за најава на пешаци – сообраќајна сигнализација
37.170 евра

6.845 евра

Донатори:
Настел ДОО Скопје, Орка холдинг, Пакомак, Окта, МЕПСО, Прокредит банка, Силк роад банка, Прилепска пивара, ГДи ДООЕЛ Скопје, Пивара АД Скопје, Стопанска банка, Телеком.

Од овие се наоѓаат јавни набавки само за:
ТДППУ ГДи експорт-импорт ДООЕЛ Скопје – 135.042 евра (од 01.01.2016 до сега)
Македонски Телеком - 2.412.430 евра