1

2

Општина Тетово

Години Донатор Донации Износ
2016 Пакомак

АД Пивара Скопје

Телеком


„Еко свест“-центар

Владата на Р.Словенија


Јапонска агенција за меѓународна соработка

SCAFUR.GH

Жито лукс
Товарно моторно возило за смет на ЈКП Тетово

Кока кола активни зони

Манифестацијата „Лето на тетовска култура 2016 год“ – за исплата на хонорари на учесниците

Инсталација од мовови за прочистување на воздухот

За улично осветлување


Моторни пумпи, агрегати


Опрема за ТППЕ

За детскиот оддел во Клиничката болница во Тетово - ЕКГ апарат, душеци, постелнина и перници
N/A

N/A

10.000 евра

N/A

134.200 евра

N/A


306 евра

N/A
2017 Македонски Телеком АД Скопје


Турската Агенција за соработка и координација (ТИКА)

Германска амбасада
Тетовско културно лето 2017- хонорари за yчесници


Донирани се 32 десктоп-компјутери, пет проектори, четири печатачи, три лаптоп-компјутери, како и една паметна табла за Иса-беговата медреса

Еко дрво
10.000 евра

N/A


25.000 евра
2018 ЕЦОТИП Андревски Илија и др ДОО Скопје

ДЦПТ “Везе Шари” Доо с.Требош

АМД” Тетово


Дара Ком” Тетово

ЗЗ “Единство” с.Челопек

СИН АГ” Тетово

Киппер маркети


Македонски Телеком АД Скопје


ЕЛЕМ


ЕЛЕМ
Апарати за чистење на воздух бр.16


Апарати за чистење на воздух бр.2

Апарати за чистење на воздух бр.11


Апарати за чистење на воздух бр.1

Апарати за чистење на воздух бр.1

Апарати за чистење на воздух бр.2

Партерно уредување на Шарена џамија и поплочување тротоари


„Лето на Тетовска култура 2018“ - хонорари на учесници


Прочистувачи на воздух во градинки


Лето на Тетовска култура
3.250 евра

484 евра

2.260 евра

200 евра

200 евра

323 евра

143.430 евра

10.000 евра

4. 000 евра

5.000 евра
2019 Бонитас фруит ДООЕЛ


Еколог ДОО Тетово


Киппер маркет ДОО Желино


Бекири Насуф од с.Требош општина Желино

Марија Герфројд - од Данска


Операцијата ФЛОРИЈАН-Велика Британија
Хуманитарната организација Scafur.ch


Фирма “Велиу Компани”-ТетовоБлерим Селмани од с. Сенакос


Јамин Емини од с. Шемшово

Македонски Телеком АД Скопје


Еколог ДОО Тетово


Авицена лабораторија
Возило Мерцедес Бенз за одржување на улично осветлување


За изградба на помошен објект на ОУ Лирија


Градежни работи за ревитализација на паркот на Шарена џамија


Фургон возило за подигање на возила


ПП возило СКАНИЈА модел P4X2 G93, ПП возило СКАНИЈА модел P4X2 P93


ПП возило DENNIS SABRE,
- камера за урбано пребарување на жртви од елементари непогоди, 1 ком
- Вентилатор – позитивен притисок, 2 ком
- Сет дрегер апарати 300 бар, 40 ком
- ПП заштитно одело, 220 ком
- ПП ракавици, 220 пара
- ПП шлемови, 180 ком
- ПП поткапи, 220 ком
- ПП чизми, 220 пара

ПП механички скали, 20 метарски за евакуација на граѓани од висококатници....1 комад


ПП шлемови, 100 ком
- ПП комбилизони, 7 ком,
- ПП црева Ф75 мм, 14 комaда,

- Хидраулични клешти папагајки, 1 ком
- Хидраулични клешти за растегување, 1 комад

- Дрегер апарати, 7 ком
- Крпачи за ПП црева, 9 ком
- ПП шлемови, 9 ком
- ПП ракавици, 13 пара
- ПП чизми, 4 пара

Спонзорство од страна на Телеком за летен фестивал „Лето на Тетовска култура 2019“

Изградба и реконструкција на улица 169/2 Тетово и улици во с.Бозовце


60 канти за отпадоци и 30 клупи за седење
16.000 евра

85.000 евра

143.430 евра

30.000 евра

20.000 евра

143.000 евра
20.000 евра


11.330 евра


10.000 евра

8.780 евра
6.944 евра

102.340 евра

N/A

За Тетово е карактеристично дека општината доделува големи суми (и по неколку илјади евра дури и до 10 илјади) на помош на граѓани, поединци (за пожар, поплави, лекување, и сл ) организации, друштва, клубови , што не е случај со другите општини..

Во 2016 вкупно биле доделени 3.219.900 денари
2017 доделени се 2.740.000 ден
2018 доделени се 8.237.500 ден
2019 доделени се 4.412.000 ден