1

2

Општина Ново Село

Години Донатор Донации Износ
2016 N/A N/A N/A
2017 N/A N/A N/A
2018 Влада на Република Бугарија

Еуромакс рисорсис


Иселеници од Борисово и Ново Коњарево од Швајцарија
Пет компјутери на детската градинка "Сонце" во струмичко Ново Село

Донирање приклучна машина на концесионерот на рудникот "Иловица-Штука" за ЈП "Комуна".

Набавка на две специјални возила за собирање на смет
N/A

N/A

N/A
2019 ЕУ преку грант од ИПА Ровокопач N/A

"Донацијата" којашто ја добила општината од иселениците од Швајцарија, (половни возила за собирање смет) всушност не била донација. Тогашниот градоначалник, наводно само се пофалил, а подоцна "ја повлекол" информацијата за донацијата. Имено истражуваќи ја оваа "донација" две години подоцна, за тоа што навистина се случило, произлегува дека жителите од општина Ново Село сами ќе си ги плаќаат возилата, затоа што општината реализира јавна набавка преку која ќе си ја плати "донацијата".
Донацијата е од времето на градоначалникот Боро Арсов, кој во 2018 година беше уапсен за шверц на цигари. Сегашниот градоначалник Никола Андонов, само потврди дека имало таква јавна набавка која веќе е реализирана.
Дали нашинците од Борисово и Ново Коњарево кои што ги "донирале" возилата се преименувале во гирмата АЛУМИЛ-БЛ ДОО, од село Борисово може само да претпоставиме, зошто јавната набавка е направена регуларно и на истата се пријавиле две фирми, но еден од условите биле возилата да се испорачаат за два дена

Општина Ново Село Time.mk Општина Ново Село Time.mk