Читај факти, наместо да шириш теории на заговор

Интернетот е полн со луѓе кои се сигурни во работи што не се точни и ги шират вирално, особено на социјалните мрежи. Кога нешто споделувате, внимавајте што споделувате, бидејќи, незнаејќи, може да станете дел од пајаковата мрежа на дезинформации. Повеќе во видеото: