logo official MK-1

Добре дојдовте на Медиа Плус

Здружението на граѓани МЕДИА ПЛУС од Штип е доброволно, непрофитно, невладино, непартиско здружение на граѓани, формирано со слободно здружување на граѓаните заради остварување, заштита и усогласување на своите интереси и уверувања за унапредување на граѓанското општество и локалните заедници, како и заради вршење на дејности и активности за поттикнување на моралните вредности, зајакнување на меѓуетничките односи и економкси развој во на територијата на Македонија и пошироко.

Медиа Плус на социјалните мрежи

contactus ctreia-youtube-logo facebook-logo linkedin-logo RSS logo twitter-logo-sm 

Граѓаните на Штип и надлежните в петок ќе расправаат за квалитетот на водата за пиење

Водоснабдување, квалитет на водата за пиење, одвод и канализација – ова се темите за кои граѓаните на Штип следниот петок ќе расправаат со претставниците на надлежните институции, но и на локалната власт.

 

stiip

Јавната расправа ќе се одржи во 11 часот во Мала сала бр.2 во Општина Штип и е отворена за сите заинтересирани. Настанот го организира Здружението на граѓани „Медиа плус“, со  цел, јавноста подлабоко да се запознае со тековните состојби, но и со планираните проекти во овие области.

Повеќе...

Медиа Плус учествуваше на третата средба за вмрежување од Цивика Мобилитас

Денес (24 октомври 2017 г.) во Охрид се собраа 186 претставници на граѓанските организации поддржани од програмата во изминативе три години, со цел да  ги разменат знаењата и искуствата и да дискутираат за тоа како да ја направат повидлива промената што ја прават во општеството.

Освен идентификувањето и визуелизацијата на промените во секоја целна група со која работат, денес и утре учесниците ќе дискутираат за меѓународните практики во набљудувањето и оценката на граѓанските организации и за подобрување на комуникацијата на постигнувањата со Mike Zuijderduijn.

1-vmrezuvanje

Повеќе...

Димовски: Реформи, ама во договор со наставничката фела

По повод одбележувањето на Денот на учителот, 5-ти октомври Здружението на граѓани „Медиа Плус“ организираше јавна дебата, на која присуствуваше советникот за средно и основно образование во Министерството за образование и наука, Владо Димовски, како и повеќе наставници, професори и претставници од образованите институции во Штип.

debata-2-768x512

Повеќе...

Страница 1 од 6