По пауза од неколку години, Општина Свети Николе воведе општински јавен линиски превоз до осум села со 3000 жители

За 2021 година Општината Свети Николе планира повеќе пари за субвенционирање на јавниот превоз и проширување на линиите.

Содржината на публикацијата е единствена одговорност на ЗГ Медиа плус и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразува гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат.