logo official MK-1

Добре дојдовте на Медиа Плус

Здружението на граѓани МЕДИА ПЛУС од Штип е доброволно, непрофитно, невладино, непартиско здружение на граѓани, формирано со слободно здружување на граѓаните заради остварување, заштита и усогласување на своите интереси и уверувања за унапредување на граѓанското општество и локалните заедници, како и заради вршење на дејности и активности за поттикнување на моралните вредности, зајакнување на меѓуетничките односи и економкси развој во на територијата на Македонија и пошироко.

Медиа Плус на социјалните мрежи

contactus ctreia-youtube-logo facebook-logo linkedin-logo RSS logo twitter-logo-sm 

Граѓаните на Штип бараат осветлени улици

temna ulicaУличното осветлување е грижа на општината, кое според Законот за локална самоуправа е должна да го поставува и одржува јавното осветлување под што се подразбира изградба и одржување на јавното осветлување.

За тоа кои се потребите на штипјани?

Уличното осветлување е еден од клучните проблеми за граѓаните во Општина Штип. Некои од нив стравуваат да се движат надвор во вечерните часови, бидејќи како што велат, не се чувствуваат безбедно. Надлежните сепак, сметаат дека Штип е една од Општините со најдобро јавно или улично осветлување.

Повеќе...

Страница 9 од 9