logo official MK-1

Добре дојдовте на Медиа Плус

Здружението на граѓани МЕДИА ПЛУС од Штип е доброволно, непрофитно, невладино, непартиско здружение на граѓани, формирано со слободно здружување на граѓаните заради остварување, заштита и усогласување на своите интереси и уверувања за унапредување на граѓанското општество и локалните заедници, како и заради вршење на дејности и активности за поттикнување на моралните вредности, зајакнување на меѓуетничките односи и економкси развој во на територијата на Македонија и пошироко.

Медиа Плус на социјалните мрежи

contactus ctreia-youtube-logo facebook-logo linkedin-logo RSS logo twitter-logo-sm 

Делчево – единца по сообраќајна култура

delcevo-26720Во Делчево минува меѓународен пат, што дополнително ја усложнува сообраќајната слика во градот. Делчевчани побараа место за пешаците, а од општината бараат посериозен пристап кон проблемот, кој понекогаш се плаќа со најскапото – човечкиот живот.

Повеќе...

Велес: Педалинки за премин на улица

Veles

Велес е распослан на неремен, ридест терен, што го става на врвот за решавање проблемот со атмосферската вода. Особено за жителите на пониските делови на Велес, кои стравуваат од секој најавен дожд. Надлежните велат дека нема магично стапче за ваква кофигурација на теренот, но граѓаните повикуваат да се решава дел по дел, бидејќи еден дел од годината живеат под вода. Убавка Јаневска ги слушна поплаките на граѓаните, а потоа ги праша надлежните од општината, што мислат да направат со овој граѓански проблем.

Повеќе...

Отпадот обврска на општината, совест на граѓаните

gubre strumicaСобирањето и изнесувањето на комуналниот отпад од домаќинствата е темата која струмичани ја определија како примарна за решавање од страна на општината. Граѓаните бараат почесто изнесување на отпадот, а во делови од градот да бидат заменети и садовите во кои тие го фрлаат ѓубрето. Од јавното претпријатие за годинава најавуваат набавка на нови контејнери, но повикуваат и на поголема свест на граѓаните во депонирањето на отпадот. Нашиот новинар Ване Трајков ги пренесува очекувањата на граѓаните и одговорите на општината.

 

 

Повеќе...

Страница 7 од 8