logo official MK-1

Добре дојдовте на Медиа Плус

Здружението на граѓани МЕДИА ПЛУС од Штип е доброволно, непрофитно, невладино, непартиско здружение на граѓани, формирано со слободно здружување на граѓаните заради остварување, заштита и усогласување на своите интереси и уверувања за унапредување на граѓанското општество и локалните заедници, како и заради вршење на дејности и активности за поттикнување на моралните вредности, зајакнување на меѓуетничките односи и економкси развој во на територијата на Македонија и пошироко.

Медиа Плус на социјалните мрежи

contactus ctreia-youtube-logo facebook-logo linkedin-logo RSS logo twitter-logo-sm 

Предизборен форум во Штип: Во пресрет на локалните избори, граѓаните ќе им ги предочат приоритетите на политичарите

Кандидатите за градоначалник на Штип овој петок на предизборен форум ќе се запознаат со прашањата, чие решавање е приоритет според граѓаните. Настанот на кој граѓанскиот сектор ќе дискутира со кандидатите го организира Здружението на граѓани „Медиа плус“ во Мултимедијалниот центар Канал 77 со почеток во 11 часот.

cover jo

Повеќе...

На медиумски појадок, Медиа Плус ги соопшти граѓанските приоритети во Штип

Медиа Плус на 7-ми јули (петок) организираше медиумски појадок во Радио Кафе Канал 77, каде ги соопшти резултатите од анкетата која граѓаните ја пополнуваа он-лајн во изминатиот период. Со ова, Здружението започна со активности во рамките на проектот за определување на граѓанските приоритети во пресрет на локалните избори.

mediumski pojadok 1

Повеќе...

Здружението „Медиа плус“ со нов проект ќе го зголемува граѓанското учество во следењето на работата на локалните власти

Со институционална поддршка од Фондацијата Отворено општество Македонија, Здружението на граѓани „Медиа плус“ реализира проект, кој ќе им овозможи на граѓаните да учествуваат во следењето на предизборниот, изборниот и постизборниот процес за време на локалните избори годинава. Проектот се фокусира на изборните програми и ветувања во корелација со отвореноста и отчетноста на Советот на општината и градоначалникот.

Повеќе...

Страница 1 од 4